Om mig

Jag älskar att få hjälpa människor till ett friskare, hälsosammare och roligare liv!

Jag heter Sofie Laurenz och driver Dietistkliniken. Jag är utbildad legitimerad dietist vid Göteborgs Universitet. Sedan 2011 innehar jag en master med inriktning klinisk nutrition.

Jag är 33 år, född och uppvuxen på Åland. Dietistkliniken startade i maj 2012. Jag jobbar med individuellt anpassade kostråd till privatpersoner, föreläsningar och olika projekt.

Träning har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har testat på det mesta. Allt från redskapsgymnastik, fotboll, innebandy, simning, löpning till dans. Jag fastnade lite extra för löpningen och har sprungit Stockholm Marathon 2011 och 2013.

I och med mitt stora intresse för träning bestämde jag mig för att fördjupa mig i kostens betydelse för att prestera maximalt under fysisk aktivitet och valde att läsa till kurserna mat och näring vid fysisk aktivitet och idrottsnutrition på avancerad nivå. Därefter föll det sig väldigt naturligt att även utbilda sig till personlig tränare, vilket jag gjorde 2010 i Göteborg.

Jag är van vid att föreläsa och jag har dessutom varit lärare för kostrådgivningsutbildningen i Göteborg för Personliga Tränare, undervisat på Hälsa och Idrottslinjen vid Ålands Lyceum och har hållit i Ålands Idrotts kostföreläsningar till ungdomsidrott.